Smarte gatelys gir trygg ferdsel – hele døgnet

Smarte gatelys gir trygg ferdsel – hele døgnet

Det er kostbart å ha full belysning på sykkel- og gangstier hele døgnet. I tillegg er det få som sykler eller går tur midt på natten. Likevel er det ekstremt viktig at disse får den sikkerheten som gatelysene gir. Da er intelligent, bevegelsesstyrt veibelysning fra Comlight et trygt valg.

 

I motsetning til løsninger med tidsstyrt dimming, får fotgjengere og syklister tryggheten av 100 prosent belysning der de ferdes. Samtidig sparer kommunen, fylket eller staten penger på at gatelysene automatisk dimmes til 20 prosent når ingen er på sykkel- og gangstiene.

 

Bruk vår energikalkulator for finne ditt energiforbruk med Comlight-systemet.

Prisvinnende bevegelsesdeteksjon

Comlight har utfordret tradisjonelle og tidsstyrte gatelys siden 2007. Vi har lang erfaring med å utvikle produkter som er enkle og trygge å bruke. Vi vet hva som skal til for å sikre trygg ferdsel og hvordan strømforbruket reduseres.

 

Enhetene for bevegelsesstyrte gatelys monteres enkelt med et klikk og starter detekteringen umiddelbart. Hver enhet kan skreddersys etter ønske og du kan justere innstillingene ved behov.

 

Vår Eagle Eye Zhaga-detektor vant den anerkjente DALI-prisen i 2021.

 

Bli kjent med produktene og tjenestene våre.

Enhetene fra Comlight kommuniserer med hverandre via radiokommunikasjon. Når en enhet oppdager en fotgjenger eller en syklist skrur den lyset opp til full effekt og gir beskjed til de neste to gatelysene om å også gi full effekt.

 

Så fort fotgjengeren eller syklisten har passert, dimmes gatelysene ned igjen.

 

I tidsrom med mye trafikk i bebodde områder kan enhetene stilles på High Traffic Mode, der lysene står på konstant til rushet er over.

 

Bli kjent med våre prosjekter.

 

Smarte gatelys som er bra for miljøet

Bruker du mindre strøm på utebelysning minimerer du klimaavtrykket ditt. Bevegelsesstyrte gatelys er derfor et viktig tiltak i det grønne skiftet og på veien mot smartere samfunn.

 

En annen viktig fordel for miljøet er minimeringen av kunstig belysning og dermed lysforurensing. Ved ikke å la gatelysene stå på maksimal effekt hele natten får både mennesker og dyr færre forstyrrelser i den naturlige døgnrytmen.

 

Det naturlige nattemørket øker søvnkvaliteten og minimerer risikoen for flere sykdommer for mennesker. Det samme gjelder dyr som ofte forvirres av den kunstige belysningen og dermed glemmer å følge sine naturlige instinkter for å overleve.

Kontakt oss